• м. Тернопіль, вул. Замонастирська, 26
  • 0352 52-40-55
  • tvpu_spt@ukr.net

ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ І ЖАГОЮ СВОБОДИ

  • листопада 21, 2023

Сьогодні, 21 листопада, українці відзначають одне з нових, але знакових свят в історії України – День Гідності та Свободи.
Свято відзначається щороку згідно з Указом Президента 13 листопада 2014 року і встановлено на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. 10 років тому ми зафіксували історію нашої першої перемоги у цій війні - Революції Гідності. Сила і масовість громадянського спротиву, самопожертва Героїв Небесної Сотні, не залишила тоді проросійській диктатурі шансу в Україні.
10 років тому ми сформулювали нашу національну ідею - Гідність і Свобода України. Ця ідея викристалізувалася суспільством на Майдані.
Гідність і свобода — це портрет сучасного українця. Кожного — військового, рятівника, поліцейського, волонтера й лікаря, енергетика й залізничника… Це незмінна характеристика нас усіх як народу. Нашої сили й волі, нашої наснаги до боротьби, нашої сміливості й уміння усілякими засобами протистояти ординській навалі. Вітаємо зі святом всіх українців! Бажаємо мирного неба над українською землею, добробуту й родинної злагоди у домівках, віри у щасливе майбутнє Української держави!

  • Share This: