• м. Тернопіль, вул. Замонастирська, 26
  • 0352 52-40-55
  • tvpu_spt@ukr.net

Стажування педагогів на сучасному автоматизованому устаткуванні.

  • січня 01, 1970

У період з 24 жовтня по 18 листопада 2022 року члени методичної комісії викладачі  та  майстри виробничого навчання нашого училища  за професією: «Кравець, закрійник» пройшли  стажування у Навчально-практичному центрі при ДНЗ «Кременецький професійний ліцей».

Метою  стажування було удосконалення професійних знань, умінь і навичок, вивчення та засвоєння нових технологій, технік. Стажування складалося з двох частин: теоретичної і практичної.  

Теоретична частина  полягала у вивченні сучасних виробничих технологій і проходила  дистанційно, а на практичній частині -  безпосередньо у освітньому  закладі, відбулося закріплення  професійних компетентностей, здобутих у результаті теоретичної підготовки.  Як результат - педагоги  ознайомилися з новим швейним і вишивальним  устаткуванням, роботою комп’ютеризованих машини, зокрема для встановлення заклепок. З допомогою система автоматизованого проєктування  САПР «Julivi» у спеціальній  програмі «Побудова креслення» вправлялися у конструюванні лекала спідниць і з використанням спеціалізованого друкарського апарату- плотера, візуалізовували виріб.  Також спробували метод технічного моделювання «Перенесення нагрудної виточки відповідно до моделі» при розкрої плечового виробу на тканині.

За результатами стажування усі педагоги нашого училища отримали відповідні документи  Державного зразка.

  • Share This: