• м. Тернопіль, вул. Замонастирська, 26
  • 0352 52-40-55
  • tvpu_spt@ukr.net

Тиждень природничо-математичних дисциплін, фізичної культури і здоров'я та Захисту України

  • січня 01, 1970

     З 6 грудня 2021 року в училищі стартує предметний тиждень природничо-математичних дисциплін, фізичної культури і здоров'я та Захисту України.

ПЛАН ЗАХОДІВ

     6 грудня з предмету інформатика проведено ігри розуму «BIOS» для учнів групи №13 за професією агент з організації туризму, адміністратор. Гравців поділено на дві команди, які долали категорії: анаграма, цікава Україна, інформатика, головоломка. Пройдений маршрут допоміг отримати порцію азарту і приємні емоції.

 

     7 грудня 2021року відбулася гра –змагання "Надання домедичної допомоги потерпілим" з предмету «Захист України», яка була приурочена тижню природничо - математичних дисциплін, фізичної культури і здоров’я, та захисту України. Гра пройшла під девізом: «Ми граючись перевіряємо, що вміємо  і знаємо!»

     Участь в заході брали учні першого курсу 16 групи ДПТНЗ Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму. Де учні активно проявили себе, продемонстрували свої знання та вміння, креативно та творчо підійшли до виконання завдань, та отримали незабутні враження та новий досвід. Найбільш креативно до виконання завдань підійшли учні Літус Вікторія, Балюк Аліна, Олійник Вікторія, Савіцька Анастасія та Сидорук Валерія.

     Ця гра допомогла ще більше згуртувати та налаштувати дітей на спільне навчання та цікаве і корисне проведення дозвілля.

      В рамках проведення тиждня природничо-математичних дисциплін відбувся турнір з волейболу серед юнаків. Перемогла завзята та вольова команда 16-Т групи.

     8 грудня 2021 року викладачем фізики Ількевич Тетяною Іванівною та членами фізичного гуртка "Нейтрон" було підготовлено та проведено презентацію проєкту "Україна - космічна держава" з метою популяризації України як високорозвиненої космічної держави, що є основоположником практичної космонавтики та до сьогодні займає лідируючі позиції серед розробок космічної промисловості.

     9 грудня 2021 року викладач хімії Ярмошевич Оксана Борисівна, в рамках предметного тижня провела позакласний захід з хімії на тему: «Хімічний пікнік». Запрошені учні 12 та 13 груп з цікавістю спостерігали за проведенням хімічних дослідів «Вулкан», «Веселка», «Шпигунський лист», «Хамелеон», «Таємниці Кока-коли», «Світлофор», «Зіпсована куля». Дані досліди проводяться на основі побутової безпечної хімії, харчової хімії, що сприяло зацікавленості учнів у проведенні домашніх хімічних експериментів використовуючи підручні матеріли.

     9 грудня викладачі математики Михальська Р. г. та Іваницька С. В. провели позакласний захід - гру-змагання «ЗНО – математичний батл», який дав можливість в ігровій формі оцінити ступінь готовності учнів до ДПА з математики у формі ЗНО.
     У перших чотирьох раундах гри брали участь 8 учасників змагань. Тестова форма змагань дала можливість учням максимально наблизитись до умов проведення ЗНО з математики і вимагала швидких відповідей. До останнього раунду гри «Битви переможців» дійшли два фіналісти – Цимбала Вікторія
(гр. №20) і Яровий Антон (гр. №26), які, розв’язавши задачі практичного змісту, і стали переможцями ЗНО-батлу.
     Усі учасники математичних змагань проявили кмітливість, логічне мислення, вміння обчислювати. Переможці батлу нагороджені почесними призами «Мудра сова», а учасники змагань – пам’ятними подарунками.

     10 грудня 2021 року викладач географії Сампара Оксана Володимирівна презентувала членам методичної комісії навчальне дослідження з пдедмета "Географія" на тему: "Цифрова трансформація географічних знань через дизайн мислення споживача освітніх послуг".

     10 грудня 2021 року викладачем фізики Ількевич Т.І. було підговлено та проведино позакласний захід з фізики : усний журнал на тему "Нобелівські лауреати - вихідці з України" присвячений дню врученню нобелівської премії.

     13 грудня 2021 року викладач фізики Василинчук Андій Васильович провів годину цікавої фізки для учнів 10 групи. Викладач представив присутнім презентацію "Цікава фізика", в якій показав застосуввання фізики в повсякденному житті, підготував і продемонстрував відеоролики цікавих фізичних дослідів, що можливо виконувати в домашніх умовах.

  • Share This: