• м. Тернопіль, вул. Замонастирська, 26
  • 0352 52-40-55
  • tvpu_spt@ukr.net

Всесвітній день психічного здоров’я

  • жовтня 10, 2023

Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day) або День ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня.

Мета свята – привернути увагу кожної людини на важливість ментального здоров’я, звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини, та для підтримки людей з подібними захворюваннями. Окрім того, Всесвітній день ментального здоров’я спрямований на підтримку людей, які не страждають на серйозні відхилення з боку психіки, проте переживають скрутні часи та потребують сили волі й характеру, які б допомогли їм впоратися з будь-якими життєвими труднощами.

Психологічна служба ДПТНЗ"Тернопільське вище професійне училище сфери послуг та туризму" до дня психічного здоров'я проводитиме ряд заходів, а саме: - інформаційно-просвітницьку бесіду для здобувачів освіти І-ІІІ курсів "Психічне здоров'я - шлях до гармонії", квест для здобувачів освіти І-ІІІ курсів "Подбай про себе" опитувальнийк психічного здоров'я для усіх учасників освітнього процесу та круглий стіл на тему: Формування ціннісних пріоритетів через становлення життєвої позиції".

Пам'ятайте, психічне здоров'я в першу чергу залежить від кожного з нас та наших рідних. Ми повинні навчитися зберігати стійкість та душевну рівновагу в найскладніших ситуаціях, а при необхідності – звертатися за допомогою до відповідних фахівців.

Рекомендуємо ознайомитися із Всеукраїнською програмою ментального здоров'я "Ти як? " https://www.howareu.com/

 

  • Share This: